Seçim görevli ücretleri 2024 yattı mı? 31 Mart yerel seçim sandık görevlisi ücreti nereye yatacak? (Yeni sandık görevlisi ücretleri)

31 Mart yerel seçimlerinde sandık görevlisi, bina sorumlusu ve sandık başkanı olarak görev alanlar ücretlerin hangi tarihte yatacağını merak ediyor. Yerel seçim görevli ücretleri, yeni yıl ile birlikte artış gösterdi. Seçim görevli ücretleri, memur maaşı katsayı oranına göre hesaplandığından memur zammıyla birlikte artış gösterdi. Memurlar maaş ödemelerinin başlamasıyla birlikte sandık görevlisi ücretlerinin nereye yatırıldığını araştırıyor. Sandıklarda görev alan partili üyelere 1044 lira ödeme yapılacak. Peki Seçim görevli ücretleri yattı mı, ne zaman yatacak? İşte, güncel sandık görevlisi ücreti ödemeleri için ön görülen tarih…

Haber Merkezi - NTV Spor 17.04.2024 - 17:16
Son Güncelleme: 17.04.2024 - 17:16
Seçim görevli ücretleri 2024 yattı mı? 31 Mart yerel seçim sandık görevlisi ücreti nereye yatacak? (Yeni sandık görevlisi ücretleri)

Yerel seçimlerde sandıkların kurulması, okulların oy kullanımına hazırlanması, oy dökümü ve oy sayımına kadar birçok farklı alanda görev yapan sandık görevlileri, ödemelerin başlayıp başlamadığını merak ediyor. Seçim görevli ücretleri geçtiğimiz yıla göre artış gösterirken son olarak 2023 yılında görev alanlara sandık görevlisi ücreti yaklaşık 870 lira olarak belirlenmişti. Yeni yıl ile birlikte memur maaşlarına yapılan artışın ardından seçim görevli ücretleri de artış gösterdi. Sandıklarda görev alan kamu çalışanlarının yanı sıra partili üyelere de ödeme yapılacak. Seçim paraları, il ve ilçe seçim kurulu başkanlıkları aracılığıyla ödenecek. Peki Sandık görevlisi ücretleri yattı mı? Seçim paraları ne zaman ve nereye yatacak? İşte, güncel sandık görevlisi ücretleri…

2024 NE KADAR?

Sandık görevlisi ücretleri, memur maaşı katsayı oranlarına göre belirleniyor. Geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde görev alan sandık görevlilerine yaklaşık 870 lira ödeme yapılmıştı.

2024 yılında memur maaşlarına %49,25 oranında zam yapıldı. Bununla birlikte memur maaşı katsayı oranları değişti.

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde görev alan sandık kurulu başkanlarına 2.947 lira ödeme yapılacak.

Kamu çalışanlarının oluşturduğu sandık görevlilerine ise olarak 2.088 lira yatırılacak.

Sandık görevlilerinin yanı sıra seçimlerde görev alan partili üyelere 1044 lira ve bina sorumlularına ise 2.936 lira ödeme gerçekleştirilecek.

SEÇİM GÖREVLİ ÜCRETLERİ YATMAYA BAŞLADI MI?

Yüksek Seçim Kurulu tarafından seçim ücretlerinin yatmaya başladığına ilişkin resmi bir açıklama bulunmuyor. Sandık görevlisi, partili üye, bina sorumluları ve sandık başkanlarına ödemelerin Nisan ayı içerisinde yatırılması bekleniyor.

Sandık görevlilerine yapılacak ödemeler elden yapılmıyor. Bir önceki seçimlerde olduğu gibi seçim görevli ücretleri il ve ilçe seçim kurulu başkanlıkları adına açılacak hesap aracılığıyla ile gerçekleştirilecek.

Sayfa Yükleniyor...