Yayın yasağı kalktı mı? YSK Başkanı Ahmet Yener’den son dakika açıklaması: 31 Mart yerel seçim sonuçları ne zaman açıklanacak?

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, son dakika seçim sürecine ilişkin açıklama yaptı. Sayımına başlanan il ve ilçelerden gelen oylar seçim yasağının kaldırılmasıyla girilmeye başlandı. Seçim yasakları kaldırılmadan her türlü youm, haber, tahmin ve seçim sonuçlarına ilişkin haber yapılmayacak. Yüksek Seçim Kurulu normal şartlarda seçim sonrasında yasakları saat 21.00 itibariyle kaldırıyor. Ancak YSK tarafından alınacak karar ile beraber seçim yayın yasağını kaldırabiliyordu. YSK Başkanı Ahmet Yener son dakika yayın yasağının kaldırılmasına ilişkin açıklamada bulundu. Peki Seçim yayın yasağı kalktı mı? 31 Mart yerel seçim sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, yayın yasağına ilişkin son durum…

Haber Merkezi - NTV Spor 31.03.2024 - 19:25
Son Güncelleme: 31.03.2024 - 19:25
Yayın yasağı kalktı mı? YSK Başkanı Ahmet Yener’den son dakika açıklaması: 31 Mart yerel seçim sonuçları ne zaman açıklanacak?

YSK'dan seçim yasağına ilişkin beklenen açıklama geldi. 31 Mart yerel seçimlerinde  İl ve ilçe seçim kuruluna ulaşan olumsuz bir durum olmadığını ifade eden Yener, yayın yasağı tartışmalarına yaptığı açıklamayla son verdi. Pazar günü düzenlenen seçimlerde eğlence yerleri kapalı olurken emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka hiçbir kimse silah taşıyamayacak. Seçim sonuçlarına ilişkin belirlenen süreye kadar yayın yasağı bulunurken bu sürede sadece YSK tarafından ilgili haber ve tebliğler yayınlanabilecek. Peki Seçim yayın yasağı ne zaman kalkacak? İşte, YSK Başkanı Ahmet Yener’in yaptığı açıklama…

YAYIN YASAĞI KALDIRILDI

YSK Başkanı Ahmet Yener, seçim yasağının kaldırıldığını açıkladı. YSK Başkanı açıklamasının devamında yayın yasağından önce veri paylaşan kurumlarla ilgili suç duyurusunda bulunacağını paylaştı. 

YEREL SEÇİM SONUÇLARI 2024 NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yayın yasağının kaldırılmasının ardından büyükşehir belediyesi seçim sonuçları, il ve ilçe belediye başkanı seçim sonuçları verileri gelmeye başladı.

2024 YEREL SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ 

31 MART YAYIN YASAĞI SAAT KAÇTA KALKACAK?

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, oy kullandıktan sonra yaptığı açıklamada an itibariyle il ve ilçe seçim kurullarından ulaşan herhangi olumsuz bir durum olmadığını ifade ederek oy verme işlemlerinin biteceği tarihleri hatırlattı.

32 ilde saat 16.00’da oy verme işlemleri sona ererken Türkiye genelinde oy kullanma işlemleri 31 Mart Pazar günü saat 17.00’da sona erecek.

Yayın yasağı saat 19.20'de sona erdi. 

SEÇİM YASAKLARI NELER?

31 Mart pazar günü oy verme sürecinde kıraathane, kafe, internet kafeler gibi bütün umumi eğlence yerleri kapalı olacak.

Eğlence yeri niteliği taşıyan lokantalarda yalnızca yemek verilebilecek. Seçim yasaklarına uyulması şartıyla 31 Mart Pazar günü sadece saat 18.00’den sonra düğün yapılabilecek.

Seçim günü emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka hiçbir kimse silah, her türlü kesici, delici veya bereleyici aletleri köy, kasaba ve şehirlerde taşıyamayacak.

Pazar günü saat 18.00’e kadar radyolar, her türlü yayın organları tarafından seçimler ve seçim sonuçlarıyla ilgili haber, tahmin ve yorum yapılması yasak olacak.

Saat 21.00’dan sonra bütün yayınlar serbest olurken Yüksek Seçim Kurulu’nun gerekli görmesi durumunda saat 21.00’den önce de yayınların serbest bırakılmasına karar verilebilecek.

Sayfa Yükleniyor...